Cselényi Nóra az idei Amfiteátrum-díjas

Cselényi Nóra Jászai-díjas jelmeztervezőnek, a kaposvári Csiky Gergely Színház Örökös Tagjának (nem mellesleg: a Kőszegi Várszínház örökös tagja is) ítélte oda a Gedeon József Amfiteátrum-díjat a Szabadtéri Színházak Szövetsége, amelynek nevében Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója adta át a kitüntetést. Gratulálunk!

Cselényi Nóra zenésznek indult. Hegedült, majd nagybőgőzött. Tizenkilenc évesen csatlakozott a Csiky Gergely Színházhoz. Ott lett színész. És 1985-ben ott készítette első jelmezeit a Bernarda Alba házához, amelyet Lázár Kati rendezett. A színészettel közben felhagyott. Jelmeztervezőként 2013-ban Jászai-díjat kapott. Eddig összesen több mint 300 produkcióhoz tervezett jelmezeket. Büszkék vagyunk arra, hogy a Kőszegi Várszínház nyári előadásaiban szinte mindig dolgozott.

Azt nyilatkozta: „A Kőszegi Várszínház minőséget vár mindenkitől, nem erőszakból, nem kényszerből, hanem ízlésből. Ugyanolyan intenzív munka zajlik itt, mint máshol évad közben, és az ember annyit dolgozik, mint a vadállat, hogy jó legyen az előadás. Csak közben süt ránk a nap – minden értelemben. Kétségtelen, hogy két próba között is össze tudunk futni a városban, együtt ebédelünk, kávézunk, és az esti próba után sem széledünk szét. És ez jó. Az ilyen együttlétektől aztán elég nehezünkre is esik a búcsú, amikor vége a kőszegi nyári évadunknak. Ugye abból, amit mondok, nagyon kiérződik, hogy imádom a Kőszegi Várszínház csapatát? Mert ez a lényeg.”

Cselényi Nóra és a Kőszegi Várszínház vezetői, Gelencsér Ildikó és Pócza Zoltán

Fotó: Molnár Miklós