MANDALA NYÁR

MANDALA NYÁR

Mandala Nyár

Tel.: +36-20-5463037
E-mail: dalszinhazmandala@gmail.com

Helyszín: Sóstói Múzeumfalu ( 4431 Nyíregyháza, Skanzen utca 8.)

Honlap: www.mandalanyar.hu

www.facebook.com/mandalanyar
www.facebook.com/NagyvaradNyariSzinhaz

A Mandala Nyár rövid története

A Mandala Nyár 1992. óta hagyományosan, rendszeresen megrendezésre kerülő elsősorban színházi rendezvénysorozat, amely hazai és határon túli magyar társulatokat lát vendégül, s amely befogad programjába időnként zenei és táncszínházi produkciókat is.

A Mandala Nyárnak 20 évig a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad (ma Rózsakert Szabadtéri Színpad) adott otthont, 2011-től a rendezvénysorozat nyíregyházi főhelyszíne a Sóstói Múzeumfalu, melynek romantikus faluközpontjában több mint 600 férőhelyes lelátó várja az érdeklődőket, s melynek színpadja évről-évre fogadja a vendégtársulatokat.

A Mandala Nyár az Észak-alföldi Régióban egyedülálló rendezvénysorozat, amely életképességét leghitelesebben azzal bizonyítja, hogy több mint három évtizede rendszeresen kerül megrendezésre.

A Mandala Nyár keretén belül vendégszerepelt már Nyíregyházán az elmúlt években többek között a Madách Színház, a Madách Kamara, a Vígszínház, a József Attila Színház, a Budaörsi Játékszín, a Turay Ida Színház, a Körúti Színház, a Zenthe Ferenc Színház, a Vidám Színpad, a Kolozsvári Magyar Opera, a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata, a Beregszászi Illyés Gyula Színház és a Pekingi Opera is.

A Mandala Dalszínház saját társulatával is számos szabadtéri premiert tartott már a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon és a Múzeumfaluban a Mandala Nyár rendezvénysorozat keretében.

A Mandala Nyár programjait évről évre több ezren látogatják a szomszédos megyékből és a határon túlról egyaránt. Kulturális tevékenységünk piaca az Észak-alföldi régió színházszerető lakossága és az ide látogató turisták.

A Mandala Nyár főhelyszínéhez az évek során az Észak-alföldi régióban és a határon túl több külső helyszín is csatlakozott. Ezek között több mint 10 éves hagyománya van a Nagyváradi Nyár szabadtéri színházi rendezvénysorozatnak, mely a Nagyváradi Vár Bástya-Színpadján kerül megrendezésre.

GALÉRIA

Vegye fel velünk a kapcsolatot!