Megújul az Újszegedi Szabadtéri Színpad

A Szegedi Szabadtéri Játékok nemcsak a Dóm téri helyszínt jelenti a köztudatban, hanem az elmúlt három év fejlesztései és szolgáltatás pluszai nyomán az Újszegedi Szabadtéri Színpadot is.

Barnák László – fotó: szegedma

„Azt gondolom, egyre inkább beépül a nézők és a Szegedre látogató turisták és a kultúra iránt fogékony és érdeklődő nézők fejében is, hiszen három évvel ezelőtt indult útjára az a koncertsorozat, ami akkor még öt koncerttel, tavaly hét, idén már kilenc koncerttel várja az érdeklődőket” – hangsúlyozta Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

Minden évben volt külföldi sztárvendég, az első évben Boban Markovic Orkestar, tavaly Al Di Meola, idén pedig a francia Nouvelle Vague érkezik. Emellett pedig olyan nevekkel is találkozhatnak idén a nézők, mint Koncz Zsuzsa, Halász Judit, de gondolva a fiatalokra Margaret Island, műfaji sokszínűség keretében pedig a Dixieland Gála mellett a Csókkirály című Hungária számaira épülő koncertshow. Érkezik Tóth Vera, a Budapest Jazz Orchestra és Cseh Tamás is.

Tavaly végeztek egy felújítást, ahol átfestették az összes padot. Folyamatosan fejlesztik a szolgáltatásaikat a nézők illetve a fellépők felé is. Beruházásnak értéke nagyságrendileg 9 millió forint. A felső kopóréteg alatt bekerült az új padlózat, ami csaknem 380 négyzetméternyi felületen lett kicserélve.

„Biztonság, fenntarthatóság és szolgáltatásfejlesztés a három legfontosabb szempont, ami szerint mi készülünk az idei nyári időszakra” – emelte ki a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.